Actueel

 • Veel gestelde vragen vrije kavels IJsbaanlocatie

  Bent u geïnteresseerd in één van de vrije kavels op de IJsbaanlocatie en wilt u meer informatie over wat u van de gemeente mag verwachten, waar u zelf voor moet zorgen en wat u mag bouwen? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de vrije kavels.

  1 Wat is een bouwrijpe kavel? Wat wordt geleverd door de gemeente en wat moet ik zelf doen?

  Als bewoner zorgt u zelf voor…

  • een funderingsonderzoek voord de fundering van uw woning.
  • voldoende parkeerruimte, zodat u uw auto(s) op eigen terrein kunt parkeren.
  • de aanleg van een inrit (van maximaal 4 meter breed). De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Meer informatie hierover leest u op de website van de gemeente Midden-Groningen.

  De gemeente zorgt voor…

  • een rioolaansluiting (vuilwater- en/of regelwateraansluiting) vanaf de erfgrens tot het hoofdriool. Let op: De kosten hiervoor zijn voor uw rekening en bedragen in 2019 €567,- incl. BTW per rioolaansluiting.
  • de houten damwand voor de kavels 3 tot en met 17. Deze damwand komt tot maximaal 30 centimeter boven de waterspiegel en wordt eigendom van de koper.

  2 Wat mag ik bouwen op de kavels in de IJsbaanlocatie?

  In het beeldkwaliteitsplan van de IJsbaanlocatie vindt u de belangrijkste uitgangspunten en richtlijnen. Het bestemmingsplan Woongebieden stelt grenzen aan wat wel en niet mag, Het is goed te realiseren dat de gemeente uiteindelijk goedkeuring moet geven voor uw plannen. Wij doen dat op basis van de regels van dat bestemmingsplan. De bestanden vindt u via de links hieronder:

  Beeldkwaliteitsplan IJsbaanlocatie Sappemeer

  Bestemmingsplan Woongebieden

  Bestemmingsregels

  3 Geïnteresseerd in een kavel op de IJsbaanlocatie? Wist u dat u gebruik kunt maken van de nieuwbouwregeling als u aardbevingsbestendig bouwt?

  De Nieuwbouwregeling is een subsidieregeling waar u een beroep op kunt doen voor extra bouwkosten die u maakt als u aardbevingsbestendig wilt bouwen. Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van NCG.

   

  IJsbaanlocatie in Sappemeer heeft een eigen facebookpagina.

  Hier kunt u het nieuws volgen over de ontwikkelingen op deze woningbouwlocatie.

  Het enige dat u hoeft te doen, is onze pagina op facebook te liken:
  Like onze pagina!

  afbeelding plan ijsbaanlocatie